Baitcasting Reels

Bij Hengelsport webshop Viskick.nl vindt u een uitgebreide selectie aan visuitrusting en -accessoires! Voor degenen die op zoek zijn naar precisie en gevoel bij het werpen, raden we onze baitcaster-reels aan. Deze speciale vismolens zijn populair onder geavanceerde vissers vanwege hun rustige en controle tijdens het werpen, waardoor ze ideaal zijn voor het vissen op grotere roofvissen. Onze baitcaster-molens zijn van topkwaliteit en zijn ontworpen om lang mee te gaan, zodat u gegarandeerd kunt genieten van het vissen met deze betrouwbare vismolens. Blader door ons assortiment en vind de perfecte baitcaster-reel voor uw volgende visavontuur!

Er zijn 14 producten.

Item 1-14 van 14 in totaal item(s)

Actieve filters

Baitcaster reel kopen

Een baitcaster-reel is een type vismolen dat vaak wordt gebruikt voor het vissen op grotere vissen zoals baars, snoekbaars, snoek en zeebaars. Het belangrijkste verschil tussen een baitcaster-reel en andere soorten vismolens is de manier waarop de lijn van de spoel eindigt tijdens het werpen. Je hebt 2 verschillende soorten reels, de trolling reel en de casting reel je hebt ze zowel voor links als rechtshandigen. Als de slinger rechts zit is de reel rechtshandig, zit de slinger links dan is de reel linkshandig. De trolling reel is voor het trollend vissen vanuit een boot op zee. En met de casting reel ben je veel actiever met het werpen en weer binnen draaien deze reel is meer een werpreel. Zowel voor de trolling reel als de casting reel heb je een baitcasterhengel nodig, bij deze roofvis hengels zit de reelhouder aan de bovenkant met vergelijking met een gewone werphengel zit de reelhouder aan de onderkant dus hangt je molen onder de hengel, en bij de baitcasterhengel zit de molen op de bovenkant van de hengel.

De werking van een baitcaster

Bij een baitcaster reel wordt de lijn afgerold vanaf een spoel die zich aan de bovenzijde van de molen bevindt. De lijn wordt geleid door een klein oogje (de geleider) waardoor de lijn vervolgens naar buiten komt tijdens het werpen. Bij het werpen met een baitcaster-haspel is het belangrijk om de juiste hoeveelheid kracht op de spoel uit te oefenen om de lijn af te remmen. Als er te weinig druk wordt uitgeoefend, kan de lijn in de knoop raken. Om dit te voorkomen gebruiken ervaren vissers hun duim om de spoel af te remmen tijdens het werpen. Door de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend met de duim om te veranderen, kan de visser de afstand en de nauwkeurigheid van de worp bepalen. Sommige baitcaster-molens hebben ook een ingebouwde magnetische of centrifugale rem die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de visser en de omstandigheden op het water.

Baitcaster molens zijn populair onder gevorderde vissers vanwege hun precisie en gevoel bij het werpen. Ze hebben ook een hoge overbrengingsverhouding, wat betekent dat je snel kunt inhalen en snel kunt reageren op een aanbeet. Baitcaster-molens zijn echter ook berucht om hun steile leercurve en kunnen lastig zijn om goed te beheersen. Beginnende roofvissers moeten daarom tijd en geduld hebben bij het leren vissen met een baitcaster-reel.

Vragen over de Baitcaster reel?

Wil je meer informatie over de baitcaster reel? Of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw vraag te stellen. Je kunt ons bellen of mailen!

Maak een afspraak in de showroom whatsapp