Dobbers

Deze kleine, drijvende marker wordt bevestigd aan de vislijn en helpt vissers te bepalen of er een vis aan de haak zit. Wanneer een vis aan het aas hapt, beweegt de dobber, wat een signaal is voor de visser om de lijn binnen te halen. Dobbers zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van het soort vis en de wateromstandigheden. Ze kunnen gemaakt zijn van materialen zoals kunststof, kurk of balsahout. Naast hun praktische functie, voegen dobbers ook een visueel element toe aan de viservaring, vaak kleurrijk en goed zichtbaar. Bekijk ons uitgebreide assortiment witvis, roofvis en karper dobbers en vind de perfecte dobber voor jouw volgende visavontuur.

Er zijn 33 producten.

Item 1-24 van 33 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 33 in totaal item(s)

Witvis Dobbers

Witvis dobbers zijn speciaal ontworpen om aan de eisen van het vissen op witvis, zoals brasem, voorn en kolblei, te voldoen. Deze dobbers zijn doorgaans licht van gewicht en zeer gevoelig, zodat zelfs de kleinste beet zichtbaar wordt gemaakt. Ze zijn vaak gemaakt van licht materiaal zoals balsahout of kunststof en hebben een slank profiel om minimale weerstand te bieden in het water. Witvis dobbers kunnen variëren van simpele penvormige modellen tot complexere dobbers met meerdere antennes en loodgewichtjes, afhankelijk van de specifieke omstandigheden zoals stroming en diepte. Het belangrijkste kenmerk van een goede witvis dobber is de balans tussen drijfvermogen en gevoeligheid, waardoor de visser direct kan reageren op elke beweging aan de haak.

Roofvis Dobbers

Roofvis dobbers, zoals die gebruikt worden voor het vissen op snoek, baars of snoekbaars, zijn robuuster en zwaarder dan witvis dobbers. Deze dobbers zijn ontworpen om grotere aasvissen te kunnen dragen en om bestand te zijn tegen de agressieve aanbeten van roofvissen. Ze zijn vaak voorzien van een opvallende kleur, zodat ze goed zichtbaar zijn, zelfs op grotere afstand of bij slechte lichtomstandigheden. Roofvis dobbers kunnen verschillende vormen hebben, zoals bolvormig of sigaarvormig, en zijn vaak uitgerust met een ingebouwd gewicht om het aas op de gewenste diepte te houden. Het gebruik van een roofvis dobber maakt het mogelijk om op een gecontroleerde manier het aas aan te bieden en de bewegingen van de roofvis nauwkeurig te volgen.

Karper Dobbers

Karper dobbers zijn speciaal ontwikkeld voor het vissen op karper, een vissoort die bekend staat om zijn kracht en schuwheid. Deze dobbers zijn vaak iets groter en zwaarder dan witvis dobbers, maar nog steeds zeer gevoelig om de voorzichtige aanbeten van karpers te kunnen detecteren. Ze zijn vaak druppelvormig of peervormig, wat zorgt voor een stabiele ligging in het water en een minimale weerstand bij het binnenhalen. Karper dobbers zijn meestal voorzien van een felle kleur of een lichtgevende antenne, zodat ze goed zichtbaar blijven, zelfs bij schemering of nachtvisserij. Door de specifieke eigenschappen van karper dobbers kunnen vissers nauwkeurig inspelen op de subtiele bewegingen van de karper en zo hun kansen op een succesvolle vangst vergroten.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp