Filteren op

Kleur

Categorieën

Merk

Prijs

  • € 6,00 - € 135,00

Witvis Hengels

Ontdek onze uitgebreide collectie witvishengels, ontworpen om de beste prestaties te leveren voor elke visser. Van feederhengels tot telescoophengels, we bieden een scala aan modellen van topmerken die garant staan voor duurzaamheid en precisie. Of je nu op zoek bent naar een beginnershengel of een geavanceerd model, bij ons vind je altijd de perfecte hengel die het best bij je past.

Er zijn 68 producten.

Item 1-24 van 68 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 68 in totaal item(s)

Welke soorten witvis hengels zijn er te koop

Witvissen is een populaire vorm van hengelen die zich richt op het vangen van diverse zoetwatervissen, zoals brasem, voorn, zeelt, en karper. Voor het succesvol beoefenen van deze discipline zijn gespecialiseerde hengels vereist die zijn ontworpen om de verschillende soorten witvis aan te kunnen. Hieronder bespreek ik enkele veelvoorkomende soorten witvishengels:

Ons witvis hengel assortiment

  1. Matchhengels: Matchhengels zijn ontworpen voor het vissen op middelgrote afstanden, meestal in stilstaand water zoals meren, vijvers en kanalen. Ze zijn vaak lang en slank, met een gevoelige top voor het detecteren van subtiele aanbeten. Deze hengels worden vaak gebruikt in combinatie met een matchdobber en een lichte lijn voor het vissen op brasem, voorn en andere witvis.

  2. Feederhengels: Feederhengels zijn bedoeld voor het vissen op de bodem, waarbij voer wordt gebruikt om vissen naar de aasplek te lokken. Ze zijn over het algemeen wat krachtiger dan matchhengels en hebben een speciale feederhengeltop die aanbeten registreert, terwijl het sterke midden- en onderste gedeelte zorgt voor de nodige kracht om de montage te werpen en de vis binnen te halen.

  3. Vaste of Telescoop hengel: Vaste hengel vissen, ook wel "statisch vissen" genoemd, gebruikt men een lange hengel zonder reel. Het aas wordt op de haak bevestigd en met precisie in het water geplaatst, meestal nabij de waterkant of onder drijvende objecten waar vissen schuilen.

  4. Winkle Picker-hengels: Winkle Picker-hengels zijn kortere hengels, meestal tussen de 2 en 3 meter lang, die worden gebruikt voor het vissen op korte afstand van de kant, zoals vanaf een steiger of een nauwe rivieroever. Ze hebben een zeer gevoelige top en zijn ontworpen voor het vissen op kleine witvissen zoals voorn en kolblei.

  5. Bolognesehengels: Oorspronkelijk ontwikkeld in Italië, zijn Bolognesehengels lang, licht en slank, met een parabolische actie. Ze zijn ideaal voor het vissen op witvis in kanalen en rivieren, vooral daar waar een lange werpafstand nodig is. Deze hengels kunnen worden gebruikt met een breed scala aan technieken, waaronder dobberen, bodemvissen en vissen met de wartelmontage.

Meer weten over witvis hengels?

Het kiezen van de juiste witvishengel hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke vismethode, de omgeving waarin gevist wordt en de voorkeuren van de visser zelf. Ben jij van plan om een witvis hengel te kopen maar twijfelt je nog? Neem dan vrijblijvend contact met ons via de mail of telefoon voor meer informatie over ons ruime assortiment van witvishengels. 

Maak een afspraak in de showroom whatsapp