Vaste hengel

Vaste vishengels zijn hengels die bestaan uit een geheel zonder een reel of molensysteem. Het uitgooien en binnenhalen met deze hengel gebeurd met de hand. Een vaste hengel is ideaal voor beginnende vissers en zorgt voor een plezierige viservaring.

Er zijn 18 producten.

Item 1-18 van 18 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 18 in totaal item(s)

Voordelen van vaste vishengels

Het gebruik van een vaste hengel heeft verschillende voordelen voor beginnende en ervaren vissers. De voordelen van vaste vishengels zijn:

  1. Eenvoudig in gebruik: Een vaste hengel is makkelijk in gebruik dit komt voornamelijk doordat deze geen reel of molensysteem heeft.
  2. Weinig onderhoud: Doordat een vaste vishengel geen molen of reel heeft is er ook minder kans op storingen, dit zorgt ervoor dat de hengel geen onderhoud nodig heeft en langer mee gaat.
  3. Goedkoop in aanschaf: De meeste vishengels zijn redelijk prijzig als je toch opzoek bent naar een goede “goedkope” hengel dan is een vaste vishengel perfect voor jou. Een vaste hengel is goedkoper omdat deze geen bewegende delen heeft en daarnaast ook weinig onderdelen heeft.
  4. Nauwkeurig: Een vaste hengel biedt meer controle tijdens het werpen, waardoor je gemakkelijker het aas of kunstaas op de juiste plek kan krijgen.
  5. Effectief op korte afstanden: Als jij vaak vist in beperkte ruimtes dan is een vaste hengel perfect voor jou, vaste vishengels zijn ideaal voor kleine wateren van 10 tot 12 meter.
  6. Geschikt voor verschillende soorten vissen: Met een vaste vishengel kan je verschillende kleine en middelgrote vissen vangen. Met een vaste vishengel kan jij voorn, brasem en karpers vangen.

Vaste hengel kopen

Als je een vaste hengel wilt gaan kopen moet jij rekening houden met een paar punten die de viservaring kunnen beïnvloeden. De punten waar je rekening mee moet houden zijn:

  1. Lengte en stijfheid: De lengte en stijfheid van een vaste hengel is een belangrijk aspect van een hengel. Een lange hengel die wat stijver staat bekend om zijn controle en werp afstand. Hoe verder je een hengel kan werpen hoe beter jij de vis kunt controleren tijdens het vangen.
  2. Kwaliteit: De kwaliteit van een hengel is belangrijk, een hengel van een goede kwaliteit is duurzamer en gaat langer mee.
  3. Gewicht en balans: Het is belangrijk dat je een hengel vindt die bij jouw past. Een te zware hengel kan moeilijk in balans worden gehouden en is ook lastig vast te houden voor langere tijd.
  4. Handgreep: Als jij je vaste hengel langdurig achter elkaar wilt gebruiken dan is een comfortabele handgreep erg belangrijk. Een goede handgreep die bij de vorm van jouw hand past zorgt voor een prettige viservaring.

Vissen met een vaste hengel

Vissen met een vaste hengel is een traditionele manier van vissen die geschikt is voor beginnende en ervaren visser. Vissen met deze vishengel is eenvoudig, je kan in verschillende wateren vissen van een stilstaande vijver tot een stromend riviertje.

Bij het vissen met een vaste vishengel is het belangrijk dat je geduld hebt en de juiste techniek gebruikt. Probeer tijdens het binnenhalen niet te hard aan de hengel te trekken dit kan ervoor zorgen dat de vis loskomt. Het is belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt en geduld hebt tijdens het vissen.

Meer informatie nodig over vaste hengel?

Heb je nog vragen over de vaste hengel? Wij helpen je graag en vrijblijvend! Bel of mail ons, wij staan voor je klaar om je te adviseren over de juiste vaste hengel.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp