Bolognese hengel

Een bolognese hengel is een telescoophengel die uitgerust is met ogen en een molen. Ze worden voornamelijk gebruikt op riviertjes met stromend water en stadsparken voor het vissen op witvis. Hengelsport webshop Viskick.nl heeft een uitgebreide collectie van bolognese hengels en biedt een breed scala aan opties om aan al uw visbehoeften te voldoen. Of je nu een beginner of een ervaren visser bent, wij hebben de perfecte bolognese hengel voor jou.

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters

Bolognese hengel kopen

Een bolognese hengel is een speciaal type hengel dat wordt gebruikt in de hengelsport. Het is een hengel die oorspronkelijk is ontworpen voor het vissen op zoetwatervis in de rivier de Po in Bologna, Italië. Het belangrijkste kenmerk van een bolognese hengel is dat deze is ontworpen om te worden gebruikt met een werpmolen, vislijn en een dobber.

Bolognese hengels zijn over het algemeen lang en dun, en zijn gemaakt van materialen zoals carbon of glasvezel om ze lichtgewicht en gevoelig te maken. Ze zijn ook ontworpen om te worden gebruikt met lichtere aas en kleinere haken dan de hengels die worden gebruikt voor het vissen op grotere vissoorten.

Het vissen met een Bolognese hengel

Bolognese hengels worden vaak gebruikt voor het vissen op witvis, zoals brasem en voorn, en kunnen ook worden gebruikt voor het vissen op karper en andere zoetwatervissen. Ze zijn populair onder vissers vanwege hun gevoeligheid en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt om aas op een specifieke plek te plaatsen en de beweging van de dobber nauwkeurig te volgen.

Het vissen met een Bolognese hengel vereist over het algemeen meer technische vaardigheden en ervaring dan het vissen met een standaard hengel. Dit komt omdat het belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen de hengel, de lijn en de dobber. Het doel is om een gevoelige en nauwkeurige presentatie van het aas te bereiken en gelijktijdig de juiste hoeveelheid spanning op de lijn te behouden om de vis te kunnen haken en binnen te halen.

Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen voor een optimale viservaring:

1. Kies je aas: afhankelijk van het type vis dat je wilt vangen, kun je verschillende soorten aas gebruiken, zoals maden, wormen, maïs of deeg. Zorg ervoor dat je het juiste aas gebruikt voor het type vis waarop je vist.

2. Monteer je dobber en bevestig de haak: Bevestig je dobber aan de lijn op de verwachte diepte, afhankelijk van waar je denkt dat de vis zich bevindt. Daarna kan je de haak bevestigen met het aas erop.

3. Werpen: Werpen met een bolognese hengel vereist wat oefening en finesse. Houd de hengel stevig vast en zwaai de hengel achter je in een gecontroleerde beweging. Laat de hengel dan naar voren zwaaien en laat de lijn los. De lijn moet langzaam afrollen terwijl de dobber in het water valt. Als de dobber in het water ligt, is het wachten tot je beet hebt.

4. De vis binnenhalen: Wanneer de vis bijt, geef dan een scherpe ruk aan de hengel om de haak in de bek van de vis te laten vasthaken. Houd de hengel omhoog en draai de molen langzaam om de lijn in te halen en de vis binnen te halen.

5. Land de vis: zodra de vis dichtbij genoeg is, gebruik je een schepnet om de vis voorzichtig uit het water te tillen en op de kant te leggen. Verwijder de haak voorzichtig en plaats de vis terug in het water.

Vishengels bij Viskick

Hengelsport webshop Viskick.nl heeft een ruime keuze aan vishengels. Ons assortiment bestaat onder andere uit spinhengels, karperhengels, meervalhengelspenhengels en vaste hengels. Voor vragen over een bolognese hengel uit ons assortiment kun je ons bellenmailen of het contactformulier invullen. Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste hengel.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp