Werphengel

Als je op zoek bent naar een werphengel, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een werphengel wordt gebruikt als hengel om lijn en aas over grote afstanden te werpen waardoor je jouw prooi kunt bereiken in moeilijk te bereiken gebieden. 

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Werphengel kopen

Wil je een werphengel kopen? Wij zullen je nog wat meer informatie hierover geven. Een werphengel heeft een lange, dunne stang, een zeer fijne lijn en een kogellager aan de onderkant waarmee de lijn rond de as gewikkeld wordt. Daarnaast zijn ze licht van gewicht wat prettig is tijdens het vissen en waardoor het je in staat stelt om de hele dag te kunnen vissen zonder moe te worden. 

Werphengels worden voornamelijk gebruikt bij het vissen op zee, maar het kan ook zeker gebruikt worden voor het vissen op vijvers en meren. 

De lijn die gebruikt wordt bij een werphengel is meestal langer en steviger dan bij andere soorten hengels omdat het de krachten die optreden tijdens het werpen moet kunnen weerstaan.

Verschillende soorten werphengels

Er zijn verschillende soorten werphengels verkrijgbaar, de juiste voor jou hangt af van jouw visbehoeften. Sommige werphengels zijn speciaal ontworpen voor het vissen op kleine vissoorten, andere werphengels zijn geschikt voor het vissen op grotere vissoorten. 

Werphengel met molen

Een werphengel met molen is een hengel die wordt gebruikt om te vissen met behulp van een vismolen. Een vismolen wordt gebruikt om de lijn op te spannen en af te werpen wanneer je aan het vissen bent. Dit is ideaal voor het werpen van lange afstanden en het maken van precieze worpen.

Telescoop werphengel, oftewel uitschuifbare werphengel

De telescoop werphengel is een hengel met, zoals de naam al zegt, een telescopische stang waardoor hij eenvoudig in- en uitgeschoven kan worden wat het ideaal maakt voor het transport en opslag. Dit is een populaire optie omdat het compact en gemakkelijk te dragen is en toch voldoende kracht heeft om grote vissen te vangen. 

Voordelen van een werphengel

Het gebruik van een werphengel heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Zoals al eerder genoemd kun je met een werphengel de lijn op een specifieke plek op het water gooien. Dat kan erg handig zijn wanneer je vist op een specifieke soort vis.
  2. Met werphengels kun je lange afstanden werpen. Ideaal als je op een vis wilt vissen die ver weg bij je vandaan zijn.
  3. Werphengels zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen minder inspanning dan bijvoorbeeld een vaste hengel.
  4. Wij hebben een voorraad met verschillende afmetingen en krachten waardoor je een ruime keuze hebt uit de werphengel die geschikt is voor het soort vis die je wilt vangen en de omstandigheden waaronder je wilt vissen.

Meer informatie over de werphengels

Als je op zoek bent naar een werphengel, kun je een kijkje nemen bij ons ruime aanbod van topkwaliteit werphengels. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste werphengel voor jouw visserijbehoeften.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp