Vrijloopmolen

Karpermolens met een vrijloopsysteem, ook wel baitrunner of freeliner genoemd, worden gebruikt bij verschillende disciplines van het vissen. Zo worden ze gebruikt bij: het statische karpervissen, het vissen op meerval en het vissen met doodaas op roofvis zoals de snoek en snoekbaars. Viskick.nl heeft een ruim assortiment aan vrijloop molens in diverse soorten en maten in verschillende prijsklassen voor ieder wat wils.

Er zijn 21 producten.

Item 1-21 van 21 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-21 van 21 in totaal item(s)

Een vrijloopmolen, ook wel bekend als een baitrunner-molen, is een onmisbaar stukje gereedschap bij het statisch karper vissen. Het is ontworpen om de visser meer controle te geven tijdens het vissen op karper, een vaak zeer sterke en sluwe vissoort. De werking van een vrijloopmolen is gebaseerd op enkele belangrijke kenmerken.

Dubbel slipmechanisme

Het meest opvallende kenmerk van een vrijloopmolen is het dubbele slipmechanisme. Dit bestaat uit twee verstelbare slipknoppen - een voor- en een achterslip. De voorslip regelt de spanning op de vislijn terwijl de lijn wordt uitgelicht, terwijl de achterslip de spanning beheert wanneer de hengel in de hengelsteun wordt geplaatst.

Vrijloopsysteem

Het hart van de vrijloopmolen is het vrijloopsysteem. Wanneer de karper visser het aas uitwerpt en de molen in de vrijloopstand zet, kan de vis de lijn nemen zonder enige weerstand te voelen. Dit is van cruciaal belang, omdat karpers vaak het aas oppakken en enige tijd nodig hebben om het volledig in hun bek op te nemen. Het vrijloopsysteem zorgt ervoor dat de karper vrij kan spelen met het aas zonder directe spanning op de lijn, wat resulteert in meer gehaakte karpers.

Waarom is een vrijloopmolen belangrijk voor statische karpervissen?

  1. Betere aasaannaam: Het baitrunner-systeem zorgt ervoor dat karper de haak met het aas kan oppakken en kan wegzwemmen zonder argwaan te werken, waardoor je een grotere kans hebt op succesvolle aanbeten.
  2. Minder lijnbreuk: Het voorkomt abrupte krachtige trekkingen die kunnen leiden tot lijnbreuk. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van dunne lijnen.
  3. Meer controle: Je kunt de slip aanpassen aan de kracht van het vis en de situatie, waardoor je meer controle hebt over de dril en de kans op het spelen van het vis wordt verminderd

Vismolens bij Viskick

Hengelsport webshop Viskick.nl heeft een ruime keuze aan vismolens. Ons assortiment bestaat onder andere uit spinmolens, Karpermolensmeerval molens en witvis molens. Voor vragen over een vrijloopmolen uit ons assortiment kun je ons bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste vismolen.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp