Boilies

Boilies zijn de onmisbare troef voor karpervissers, versterkt door hun onweerstaanbare aantrekkingskracht op karper. Deze deegballetjes, samengesteld uit diverse ingrediënten en extracten, vormen een perfecte combinatie van geur en smaak die karpers niet kunnen weerstaan. Voor de meeste karpervissers zijn boilies het ultieme lokmiddel, essentieel voor een succesvolle vangst. Met hun wijdverspreide populariteit en bewezen effectiviteit, zijn boilies onbetwistbaar het meest gebruikte aas onder de karpervisser. Bij Viskick.nl vind je een uitgebreid assortiment boilies, samengesteld om jouw vangst te optimaliseren.

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Het ontstaan van de Boilie

Het ontstaan van de boilie kan worden toegeschreven aan karpervissers in Engeland in de jaren zestig. Gedreven door de behoefte aan een aas dat duurzamer was dan traditionele opties zoals brood, mais of maden, begonnen zij te experimenteren met deegmengsels die ze konden koken om ze steviger te maken. Zo ontstonden de allereerste boilie-recepten. Het geheim achter het succes van de boilie ligt in zijn veelzijdigheid. Vissers kunnen verschillende ingrediënten toevoegen aan het deegmengsel, zoals vismeel, gemalen noten, oliën, kruiden en zoetstoffen, om zo een brede variëteit aan smaken en geuren te creëren die de nieuwsgierigheid van de karper wekken. Bovendien kunnen ze de grootte, kleur en textuur van de boilie aanpassen aan de specifieke omstandigheden van het water waarin ze vissen en aan de voorkeuren van de karpers in dat water.

Suggesties voor het vissen met Boilies

Als je aan de slag gaat met boilies als aas voor het vissen, zijn er enkele belangrijke tips om in gedachten te houden. Hier zijn een paar suggesties om je op weg te helpen:

  1. Jaargetijde en Boiliekeuze: Pas je boiliekeuze aan op het seizoen. In de winter zijn licht verteerbare boilies ideaal, vaak zoete varianten zonder vismeel. Deze zijn gemakkelijker te verteren voor karpers in de koudere maanden. In de warmere maanden van het jaar, zoals het late voorjaar, zomer en herfst, kun je overschakelen naar boilies met vismeel, die vaak aantrekkelijker zijn voor actievere vissen.
  2. Kennis van het Water: Leer het water waarin je vist goed kennen. Bestudeer het karperbestand, de dieptes, de bodemgesteldheid en mogelijke voedselbronnen. Deze kennis zal je helpen bij het bepalen van de beste plaatsen om je aas uit te zetten en de juiste boilies te kiezen.
  3. Voorvoeren: Bouw het voeren rustig op en voer vooral niet te veel. Begin met kleine hoeveelheden om de vis naar je stek te lokken. Pas de hoeveelheid aas die je gebruikt aan op basis van de reactie van de vissen.
  4. Variatie in Aas: Probeer verschillende soorten boilies en smaken uit. Soms kunnen karpers kieskeurig zijn, dus het is handig om wat variatie te hebben om hun interesse te wekken, vooral als het aas niet meteen lijkt te werken.
  5. Gebruik van PVA: Overweeg het gebruik van PVA-zakjes gevuld met boilies of boiliestof om je aas op de juiste plek te krijgen. Dit kan handig zijn bij het vissen op afstand of bij het targeten van specifieke gebieden.
  6. Aanpassing aan de Omstandigheden: Wees bereid om je aanpak aan te passen op basis van de omstandigheden. Als je geen succes hebt met een bepaalde boilie of methode, wees dan niet bang om te experimenteren en te veranderen totdat je de juiste combinatie vindt die werkt.

Met deze tips en wat geduld zou je goed op weg moeten zijn om succesvol te vissen met boilies als aas. Onthoud dat het belangrijk is om flexibel te zijn en te leren van elke sessie aan het water.

Boilies kopen online of kom eens langs in onze hengelsport showroom in Nijkerkerveen

Wilt u de aankoop van boilies fysiek doen? Kom dan vooral eens langs bij onze hengelsport showroom in Nijkerkerveen! U kunt hier verschillende soorten boilies, pop-ups, karper particles, hengels en molens bezichtigen en u op uw gemak oriënteren op de vele mogelijkheden. Als specialist op het gebied van de hengelsport kunnen wij u vanzelfsprekend ook van een deskundig en persoonlijk advies voorzien. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de mailtelefoon of het contactformulier.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp