Jerkbait

Vissen met jerkbait is een effectieve manier om te vissen op roofvissen zoals baars, roofblei, snoek of snoekbaars. Jerkbaits zijn langwerpige azen die het uiterlijk van een vis imiteren. Het doel van een jerkbait is om een vis te imiteren die zich in nood begeeft, hiermee worden roofvissen verleidt tot aanval.

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat zijn jerkbaits?

Jerkbait is een populair aas onder vissers, dit komt vanwege de eigenschap om roofvissen te verleiden tot aanval. Zoals eerder vermeld is jerkbait een aas dat het uiterlijk en gedrag imiteert van een vis die zich in nood begeeft. Jerkbait is geschikt voor gebruik in diepe en ondiepe wateren afhankelijk van de grote van het kunstaas en zorgt daarnaast voor een prettige uitdagende viservaring.

Soorten jerkbaits

Er zijn verschillende soorten jerkbaits, zoals hardbait en softbait. De naam verraad het al: hardbait is een aas gemaakt van harde materialen zoals plastic of hout en hebben een natuurlijk uiterlijk. Softbait jerkbaits zijn gemaakt van zachtere materialen zoals rubber of siliconen die voor een realistisch gevoel zorgen.

Het kiezen van de juiste jerkbait hangt af van de visomstandigheden en jouw voorkeur. Naast materiaal hebben jerkbaits ook verschillende eigenschappen, sommige jerkbaits zijn ontworpen om te drijven of om juist te zinken op een bepaalde snelheid.

Jerkbait vissen

Jerkbait wordt gebruikt om mee te jerkbait vissen. Jerkbait vissen is een vistechniek waar de vis op een bepaalde manier binnen wordt gevist. Het kunstaas wordt in het water gegooid en het aas wordt in beweging gehouden door middel van korte rukken aan de hengel. 

Bij jerkbait vissen is het belangrijk dat je de techniek goed onder de knie hebt. Probeer de jerkbait snel en schokkerig door het water te bewegen en probeer af en toe een pauze te nemen. Het doel van deze techniek is om roofvissen er van te overtuigen dat het aas een vis in nood is.

Jerkbaits kopen

In ons assortiment hebben wij verschillende jerkbaits waar je uit kan kiezen, zoals de Freestyler V2 in het blauwtijgerprint en goud. Deze zijn verkrijgbaar in 46 gram. Naast deze jerkbaits hebben wij ook langere en zwaardere jerkbaits, deze zijn 16 centimeter en hebben een gewicht van 85 gram. Mocht je willen weten welke jerkbaits het meest geschikt zijn voor je visdoeleinden, neem gerust contact op.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de jerkbaits uit ons assortiment? Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op door ons te bellen of te mailen. Wij adviseren je graag over de juiste jerkbaits.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp