Penhengel

Een penhengel om te penvissen is een van de oudste en meest populaire vismethoden in Nederland. Bij deze vistechniek wordt de dobber, ook wel pen genoemd, op het wateroppervlak geplaatst met hieraan een haakje met aas. Een effectieve en eenvoudige manier voor het vangen van verschillende vissoorten, zoals voorn, karpers en baarsen. Een penhengel is vele malen lichter dan een normale karper hengels en geschikt voor ervaren en beginnende visser.

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Eigenschappen van een penhengel

Een penhengel is niet het zelfde als een “normale” vishengel, penhengels zijn dunne hengels met een lichte top en zware onderkant. De dunne bovenkant zorgt er voor dat de visser zijn aas op een natuurlijke manier kan aanbieden aan de vis, terwijl de zware onderkant voor stabiliteit zorgt aan de kant. 

Penhengels zijn er in verschillende formaten en materialen, het formaat van de hengel hangt af van het type vis waarvoor je vist. Het materiaal van de hengel kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals glasvezel, carbon en bamboe.

Penhengel set

Als je van plan bent om te gaan penvissen heb je naast een penhengel ook andere benodigdheden om er voor te zorgen dat jouw aas zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Jouw eigen penhengel set kan bestaan uit de volgende benodigdheden:

Het samenstellen van jouw eigen penhengel set kan lastig zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Bij Viskick helpen wij je graag met het samen stellen van jouw set en geven tips en tricks voor een fijne en rustgevende viservaring.

Karper penhengel

Een karper penhengel, ook wel penrod genoemd, is ontworpen voor het vissen op karpers met behulp van dobbers. Deze hengels zijn lang en slank, met een gevoelige top om kleine aanrakingen van de karper waar te nemen. Het aas wordt nauwkeurig gepresenteerd op de gewenste diepte. Penvissen vereist geduld en aandacht, maar biedt een unieke en plezierige viservaring voor karpervissers.

Penhengel kopen

Ben je opzoek naar een betaalbare en eenvoudige manier om te vissen? Dan is een penhengel een ideale keuze voor jou. Een hengel geschikt voor de ervaren en beginnende visser die graag wilt graag genieten van de rust die penvissen je biedt. Een penhengel is makkelijk te gebruiken en zorgt voor een succesvolle viservaring.

Vragen over de penhengel?

Als je vragen of meer informatie wilt over het gebruik/aanschaf van een penhengel, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen of mailen met al jouw vragen, onze specialisten helpen je graag verder.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp