Karper dobbers

Op zoek naar de perfecte karperdobber? Bij Viskick.nl vind je een uitgebreid assortiment van hoogwaardige dobbers voor elke karpervisser. Bestel eenvoudig online en geniet van snelle levering. Verbeter je viservaring met de juiste uitrusting van Viskick.nl. Ga nu naar onze webshop en ontdek het verschil!

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters

Penvissen

Het vissen op karper struinend langs de waterkant met een penhengel is een traditionele en spannende manier van vissen die veel vaardigheid en geduld vereist. Deze stijl van vissen, ook wel penvissen genoemd, biedt de kans om dicht bij de natuur te zijn en direct in contact te komen met de vis.

Uitrusting en Techniek

Bij het penvissen gebruik je een lichte en gevoelige penhengel, meestal tussen de 3,60 en 4,20 meter lang. De hengel moet flexibel genoeg zijn om de karper moeiteloos te kunnen drillen, maar ook sterk genoeg om de vaak krachtige uitvallen van de karper te kunnen weerstaan.

Dobber

De dobber, of pen, is een cruciaal onderdeel van je uitrusting. Voor het penvissen op karper wordt vaak een slanke en gevoelige dobber gebruikt, zoals een waggler- of avon-dobber. Deze dobbers zijn ontworpen om zelfs de meest voorzichtige aanbeten te registreren, wat essentieel is bij het vissen op schuwe karpers. De dobber is vaak gemaakt van balsa of ander licht materiaal en kan variëren in grootte, afhankelijk van de waterdiepte en de omstandigheden.

Montage

De montage bij het penvissen is relatief eenvoudig maar effectief. Hier is een stap-voor-stap beschrijving van een basis penmontage voor karper:

  1. Lijn: Gebruik een hoofdlijn van ongeveer 0,25 tot 0,30 mm dikte, afhankelijk van de grootte van de karper in het water waarin je vist.
  2. Dobber: Bevestig de dobber aan de lijn met behulp van een siliconen rubbertje of een stuitje. Dit zorgt ervoor dat je de diepte eenvoudig kunt aanpassen.
  3. Loodjes: Plaats een kleine rij loodjes (bijvoorbeeld BB-loodjes) onder de dobber om deze uit te loden. Dit zorgt ervoor dat de dobber rechtop in het water staat en gevoelig genoeg is om aanbeten te registreren.
  4. Onderlijn: Bevestig een onderlijn van ongeveer 20 tot 30 cm aan de hoofdlijn. Gebruik een iets dunnere lijn voor de onderlijn, bijvoorbeeld 0,20 mm.
  5. Haak: Aan het einde van de onderlijn bevestig je een haak. De grootte van de haak hangt af van het aas dat je gebruikt, maar meestal is een haak tussen maat 6 en 10 geschikt voor karpervissen.
  6. Aas: Traditioneel aas voor het penvissen op karper zijn maïs, brood, pellets of wormen. Kies het aas afhankelijk van de voorkeuren van de karper in het water waar je vist.

Struinen Langs de Waterkant

Bij het struinen langs de waterkant ben je constant in beweging, op zoek naar karper. Dit betekent dat je goed moet letten op tekenen van karperactiviteit, zoals bellen, modderwolken of bewegingen aan de oppervlakte. Deze actieve benadering vereist geduld en observatie, maar kan zeer lonend zijn. 

Wanneer je een veelbelovende plek hebt gevonden, laat je het aas voorzichtig te water en houd je de dobber nauwlettend in de gaten. Het is belangrijk om stil en geconcentreerd te blijven, want karpers kunnen erg schuw zijn en bij het minste teken van onraad verdwijnen.

Karperdobbers online bestellen

Bezoek onze hengelsport showroom in Nijkerkerveen of bekijk ons assortiment karper dobbers online. Wil je meer informatie over een bepaalde karper dobber. Of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op om je vraag te stellen. Je kunt ons bellen of mailen!

 

Maak een afspraak in de showroom whatsapp