Dropshot hengel

Het dropshot vissen is een leuke actieve manier van roofvissen op baars en snoekbaars. Hengelsport webshop viskick.nl heeft een ruime collectie dropshothengels van diverse merken, met een uitgebreide diversiteit van dropshot rigs en kunstaas. Voor elke fanatieke dropshot visser wat wils tegen scherpe prijzen.

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Roofvissen met een dropshot hengel

Een dropshot hengel is een speciale soort hengel die wordt gebruikt voor het vissen met de dropshot techniek. Deze techniek is vooral populair onder roofvissers, omdat het een zeer effectieve manier is om bijvoorbeeld baars en snoekbaars te vangen.

De dropshot hengel is meestal tussen de 2 en 2,5 meter lang en heeft een gevoelige top waarmee je kleine aanbeten goed kunt waarnemen. Het is belangrijk om een ​​hengel te kiezen die goed in balans is met de molen die je gebruikt, zodat je comfortabel en nauwkeurig kunt vissen.

Bij het dropshotten wordt het kunstaas meestal een shad of een worm met behulp van een speciale dropshot-rig aangeboden. Dit doe je door de montage met het dropshotloodje op de bodem te laten rusten, terwijl het kunstaas daarboven zweeft.

Door het langzaam op en neer bewegen van de hengeltop, kun je het kunstaas een zeer realistische en aannemelijke actie geven. Het is belangrijk om regelmatig van positie te veranderen, zodat de roofvissen opnieuw worden verleid om het aas te pakken. Wanneer je een aanbeet voelt, is het belangrijk om niet meteen te slaan, maar zelfs te wachten tot de vis het aasje goed heeft gepakt. Vervolgens kun je rustig de haak zetten en de vis binnenhalen.

Het dropshotten vereist enige oefening en geduld, maar als je techniek goed beheerst, is het een zeer effectieve manier om roofvissen te vangen. Het is daarna een leuke en actieve manier van vissen, waarbij je constant in contact staat met het kunstaas.

Naast de juiste hengel en rig zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten bij het dropshotten. Zo is het belangrijk om het juiste loodgewicht te kiezen, afhankelijk van de diepte en stroming van het water waar je vist. Ook de keuze van het kunstaas is belangrijk. Je kunt bewust denken aan verschillende kleuren en maten, afhankelijk van het soort vis waar je op mikt en de omstandigheden waarin je bent. Verder is het belangrijk om jezelf goed te positioneren aan de waterkant. Probeer verschillende plekken uit, verander regelmatig van aas en houd vol.

Al met al is de dropshot techniek een zeer effectieve manier om vis te vangen, waarbij de dropshot hengel een belangrijk onderdeel is. Met de juiste uitrusting, techniek en geduld kun je mooie vissen vangen en genieten van een leuke en actieve dag aan het water.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp