Karperhengels

Karper vissen is een zeer populaire vorm van vissen. Of je nu een ervaren visser bent of een beginneling, karper vissen is een leuke en opwindende manier om een dag aan het water door te brengen. Er zijn echter twee verschillende soorten hengels die je kunt gebruiken om karper te vangen: de penhengel en de karperhengel.

Er zijn 38 producten.

Item 1-24 van 38 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 38 in totaal item(s)

Karperhengel kopen

Als je een nieuwe hengel gaat aanschaffen zijn er voor het karpervissen twee verschillende disciplines, namelijk het statisch of actief karpervissen. 

Bij het actief karpervissen vis je met een dobber en zoek je de vis op. Bij statisch karpervissen vis je vaak over een groter afstand op een gemaakte voerplek met een rodpod en piepers.

Bij actief karpervissen vis je met licht materiaal en niet ver uit de kant hierdoor kun je met een zachtere hengel heel goed uit de voeten. Voor het statisch vissen is een hengel van 12 feet (3,60 meter) een feet is 30 centimeter de meest gangbare hengel waar je haast overal mee uit de voeten kunt.

Wat heb je nodig bij het karpervissen?

Wil je lekker rustig aan de kant van het water genieten van de omgeving en de rust? En tevens een hengeltje uit gooien dan is statisch karpervissen misschien iets voor jou! Maar wat heb je precies nodig om statisch te karper vissen?

  1. Natuurlijk! Een karperhengel.
  2. Een Karpermolen
  3. Een Rodpod of banksticks (losse steunen)
  4. Swingers
  5. Achtersteunen
  6. Beetmelders
  7. Foudraal
  8. Onthaakmat

Verschillende soorten karperhengels

Bij Viskick.nl hebben wij een ruim assortiment met karperhengels. Wij lichten er een aantal voor je uit:

Karperhengel met molen

De karperhengel met molen is voorzien van een molen, ook wel ‘’reel’’ genoemd. De molen zorgt ervoor dat de lijn op een efficiënte manier opgehaald kan worden zodat de vis snel en gemakkelijk geland kan worden. 

Telescopische karperhengel

Een telescopische karperhengel is een karperhengel die in- en uitgeschoven kan worden. De hengel bestaat uit verschillende delen waardoor als hij in elkaar geschoven is, kort en erg compact is en uitgeklapt kan worden tot de gewenste lengte wanneer hij gebruikt wordt. Hierdoor is de telescopische karperhengel handig mee te nemen op reis, of op vakantie want ze nemen niet veel ruimte in beslag. 

Prologic karperhengel

Erg populair zijn de karperhengels van Prologic. Prologic is een merk dat bekend staat om de kwaliteit van de karperhengels en andere visspullen. De karperhengels zijn populair vanwege de goede prestaties. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo zijn ze voorzien van speciaal ontworpen haken en loodgewichten en molens die soepel en efficiënt werken. Ook is het assortiment van Prologic erg uitgebreid zodat er voor iedere karpervisser een geschikte hengel bij zit. Dit samen met de goede bekendheid van het merk zorgt ervoor dat karperhengels van Prologic populair zijn onder karpervissers.

Naast deze uitgelichte karperhengels hebben wij nog meer in ons assortiment. Wil je graag weten welke de juiste voor jouw visdoeleinden? Neem vrijblijvend contact met ons door te bellen of te mailen.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp