Karperhengels

Er zijn diverse maten en kleuren karperhengels te koop maar waar moet je oplette als je een karperhengel gaat aanschaffen.

Een nieuwe karperhengel aanschaffen waar op te letten

Lees meer

Als je een nieuwe hengel gaat aanschaffen zijn en voor het karpervissen twee verschillende disciplines namelijk het statisch of actief karpervissen. bij het actie karpervissen vis je met een dobber en zoek je de vis op. Bij statisch karpervissen vis je vaak over een groter afstand op een gemaakte voerplek met een rodpot en piepers. bij actief karpervissen vis je met licht materiaal en niet ver uit de kant hierdoor kun je met een zachtere hengel heel goed uit de voeten. Voor het statisch vissen is een hengel van 12 feet ( 3,60 meter) een feet is 30 centimeter de meest gangbare hengel waar je haast overal mee uit de voeten kunt.

De test curve


De test curve of wel te verstaan lbs wat op elke hengel staat, wordt bepaald door een gewicht ( een lbs is 454 gram ) aan de top van de hengel te hangen. Het gewicht waarbij de hengel buigt is de zogenaamde test curve. De meest gangbare karperhengels hebben een test curve tussen de 1,5 en 3,5 lbs.

Statisch karper vissen wat heb je nodig


wil je lekker rustig aan de kant van het water genieten van de omgeving en de rust en tevens een hengeltje uit gooien dan is statisch karpervissen misschien iets voor jou. Maar wat heb je precies nodig om statisch te karper vissen.

Een Karperhengel
Een Karpermolen
Een Rodpod of banksticks ( losse steunen )
Swingers
Achtersteunen
Beetmelders
Foudraal 
Onthaakmat

Er zijn 28 producten.

Item 1-24 van 28 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 28 in totaal item(s)