Lood

Bij Viskick.nl bieden we een uitgebreid assortiment witvis lood aan, direct leverbaar uit onze webshop. Onze online voorraadweergave zorgt ervoor dat je altijd precies kunt zien welke visloodopties beschikbaar zijn. Kies uit ons aanbod en geniet van een probleemloze winkelervaring voor al je hengelsport artikelen.

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Witvis lood kopen

Witvis lood, met in het bijzonder knijploodjes, vormen een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke serieuze witvisser. Deze kleine maar cruciale accessoires spelen een grote rol bij het nauwkeurig afstellen van het tuigje, wat uiteindelijk het succes van een visdag kan bepalen.

Hoe zet je een knijploodje op je vislijn

Het bijzondere aan knijploodjes is hun ontwerp. In tegenstelling tot andere soorten lood, hebben knijploodjes een eenvoudige, maar effectieve structuur. Ze zijn meestal cilindrisch van vorm, met een inkeping in het midden waar de lijn doorheen wordt geleid. Aan beide uiteinden hebben ze kleine inkepingen of "vleugels", die het lood op zijn plaats houden wanneer het stevig op de lijn wordt geknepen. Dit ontwerp maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk loodjes toe te voegen of te verwijderen, afhankelijk van de vereisten van de visomstandigheden. Knijploodjes zijn speciaal ontworpen om een dobber precies af te stellen op de gewenste diepte. Met hun diverse maten en gewichten bieden ze flexibiliteit aan vissers om aan verschillende omstandigheden aan te passen. Bij ons assortiment van knijploodjes valt het zachte knijplood van ImFlo op, dat bekend staat om zijn minimale beschadiging van de vislijn. Dit is van groot belang, aangezien elke beschadiging de kracht en duurzaamheid van de lijn kan verminderen.

Diverse soorten witvislood

Naast knijploodjes bieden wij een breed scala aan andere loodproducten, waaronder schuifloden en wartelloden. Deze kunnen worden gebruikt om de vislijn te verzwaren voor verschillende visomstandigheden, zoals stromend water of diepere wateren. Bovendien zijn al onze voerkorven en method feeders voorzien van lood, wat zorgt voor een stabiele en juiste positionering van het aas op de bodem. De toepassing van lood op method feeders maakt het mogelijk om met een zelfhaak rig te vissen, waarbij de vis zichzelf haakt door het gewicht van de feeder. Dit is een effectieve techniek die vaak wordt gebruikt bij het vissen op witvis, waarbij een goed uitgebalanceerde combinatie van lood en feeder cruciaal is voor het succes van de vangst.

Kortom, witvis lood, met zijn diverse vormen en toepassingen, speelt een onmisbare rol in de uitrusting van elke witvisser. Of het nu gaat om het precies afstellen van een dobber of het verzwaren van de vislijn, de juiste keuze en toepassing van lood kunnen het verschil maken tussen een succesvolle visdag en een teleurstelling.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp