Boiliestoppers

Boiliestopper gebruik je als je met een hair rig vist, je boilie stops zorgen er dan voor dat je aas op je hair blijft zitten. Viskick.nl heeft een ruim assortiment aan boiliestoppers van verschillende merken. Bestellen doe je makkelijk en snel 24 uur per dag online in onze hengelsportwinkel webshop Viskick.nl, alles voor de hengelsport.

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Het gebruik van een boiliestopper

Een boiliestopper is een klein maar belangrijk onderdeel van het arsenaal van elke karpervisser. Het wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het aas stevig op de hair blijft zitten, waardoor de kans op het verlies van het aas wordt verminderd. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van een boiliestopper bij de karpervissen.

Een boilie stopper is gemaakt van kunststof of plastic. Het dient ervoor om de boilies, pellets of tijgernoten op je hair te fixeren zodat deze er niet af valt. Er zijn verschillende soorten boiliestoppers op de markt, waaronder de eenvoudige ” V” variant, de pelletstop en de halter boilie stop.

De “ V “ variant boilie-stop is het meest waarschijnlijke type en is gemakkelijk te gebruiken. Je schuift de stop gewoon door de hair drukt deze op zijn plaats in het aas. De “ V “ boilie stop is geschikt voor verschillende soorten aas zoals, boilies, pellets, mais en is handig bij het gebruik van zachte aas

De halter stop bestaat uit twee ronde stoppers die aan elkaar zijn bevestigd. Dit type stopper is vooral handig als je met groot aas vist, zoals een dubbele boilie of een grote pellet. De dubbele stop houdt het stevig op zijn plaats en voorkomt dat het aas van de hair glijdt.

Het gebruik van een boilie-stop is eenvoudig, maar er zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de stop goed op zijn plaats zit en niet kan bewegen. Dit verhindert dat het aas van de hair vliegt tijdens het werpen.

Ten tweede is het belangrijk om het juiste formaat boiliestopper te gebruiken voor het aas waar je mee gaat vissen. Als de stop te groot is, kan het loskomen en als de stop te klein is, kan het niet goed worden vastgehouden.

In conclusie is een boilie stopper een eenvoudig, maar essentieel hulpmiddel bij het karpervissen. Het zorgt ervoor dat het aas stevig op de hair blijft zitten en vergroot de kans op een succesvolle vangst. Het juiste type en formaat stopper kan het verschil maken tussen een succesvolle en een teleurstellende vistrip.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp