Crimps

Rig crimps worden gebruikt om in je eigen gemaakte onderlijn op een gemakkelijke manier een lus te maken. Hengelsport webshop Viskick.nl heeft een scala aan producten om je eigen roofvis onderlijn te maken zoals allerlei soorten wartels, crimps en onderlijnmateriaal.

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Rig Crimps Kopen

Als je graag je eigen onderlijnen maakt voor het roofvissen, dan is het gebruik van rig crimps een belangrijk onderdeel van het proces. Rig crimps zijn kleine metalen buisjes die gebruikt worden om eenvoudig een lus te maken in je onderlijn.

Het gebruik van rig crimps zorgt voor een stevige en betrouwbare verbinding tussen het onderlijnmateriaal en de haak, wat essentieel is bij het vangen van grotere vissen. Als de verbinding tussen de haak en het onderlijnmateriaal niet sterk genoeg is, kan het zijn dat de vis je D - Lock Snaps met kunstaas eraf kan trekken of dat de lijn breekt wanneer je een grote vis binnenhaalt.

Om rig-crimps te gebruiken, heb je een krimp-tang nodig. Dit is een speciaal stuk gereedschap waarmee je de krimps op de juiste manier op het onderlijnmateriaal kunt knijpen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de krimpstrip genoeg geknepen wordt, maar niet zo strak dat het onderlijnmateriaal beschadigd raakt.

Wanneer je rig krimps gebruikt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste maat krimps gebruikt voor het type onderlijnmateriaal dat je gebruikt. Een te kleine krimp kan leiden tot een verkeerde verbinding en een te grote krimp kan het onderlijnmateriaal beschadigen.

Er zijn verschillende soorten rig crimps beschikbaar, waaronder enkelvoudige crimps en dubbele crimps. Het gebruik van rig crimps is een belangrijk onderdeel van het maken van je eigen onderlijnen. Door ervoor te zorgen dat je de juiste maat crimps gebruikt, de crimps op de juiste plek plaatst en ze strak genoeg knijpt met een krimptang, kun je ervoor zorgen dat je onderlijnen sterk en betrouwbaar zijn en je meer kans hebt om grotere vissen te vangen.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp