Feeder molen

Bent u op zoek naar een nieuwe feeder molen voor het feeedervissen of is u ouwe feeder molen aan vervangen toe. Dan is een bezoek aan onze hengelsport webshop Viskick.nl zeker de moeite waard. Wij hebben een ruim assortiment aan feeder molens van diverse merken op voorraad, in verschillende prijsklassen.

Er zijn 21 producten.

Item 1-21 van 21 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-21 van 21 in totaal item(s)

Wat is een feeder molen

Een feeder molen is een type vismolen dat wordt gebruikt bij het feedervissen, een specifieke vistechniek waarbij aas in een voerkorf wordt aangeboden aan vissen op de bodem van het water. Een feeder molen wordt vaak gebruikt in combinatie met een feeder hengel om het aas op een specifieke plek te plaatsen en vissen aan te trekken. Het is een populair hulpmiddel bij het vissen op karper, brasem en andere soorten vis die zich ophouden op de bodem van het water.

Waar moet ik opletten bij de keuze van een feeder molen.

De keuze voor een geschikte vismolen voor het feedervissen hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeur, de grootte van de vissen die je wilt vangen, de afstand die je wilt uitwerpen en het type water waarin je vist. Over het algemeen zijn er echter enkele kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van een molen voor het feedervissen:

  1. Spoelcapaciteit: Een molen met voldoende spoelcapaciteit is belangrijk voor het feedervissen, omdat je vaak gebruik maakt van een grotere hoeveelheid vislijn om de voerkorf op afstand te kunnen werpen. Zorg ervoor dat de spoelcapaciteit van de molen voldoende is om de benodigde lengte en dikte van vislijn die je wilt gebruiken aan te kunnen.
  2. Slipmechanisme: Een slipmechanisme is essentieel bij het feedervissen, omdat het helpt om de druk op de vis tijdens de dril te regelen. Een vrijloop- of slipmechanisme dat soepel en gemakkelijk te bedienen is, kan het verschil maken bij het vangen van grote vissen.
  3. Oscillatie: Een molen met een langzame oscillatie zorgt voor een gelijkmatige lijnopspoeling, wat handig is bij het ver uitwerpen van de voerkorf. Dit kan helpen om klitten en verwarring van de vislijn te minimaliseren.
  4. Stevigheid en duurzaamheid: Aangezien het feedervissen vaak gepaard gaat met het werpen van zwaar aas en het drillen van sterke vissen, is het belangrijk om een molen te kiezen die stevig en duurzaam is, en bestand is tegen de belastingen die bij deze vistechniek kunnen optreden.
  5. Maat en gewicht: De grootte en het gewicht van de molen kunnen invloed hebben op het comfort van het vissen. Kies een molen die past bij de grootte van je hengel en die je gemakkelijk kunt hanteren tijdens het vissen.

Feeder molen kopen.

Op basis van deze criteria kunnen speciale feedermolens of method feeder molens goede keuzes zijn voor het feedervissen. Merken zoals Quick, Delphin, Arno, Carp Expert en Okuma staan bekend om hun kwalitatieve molens die geschikt zijn voor het feedervissen. Wil je meer informatie over een bepaald type feeder molen? Of heb je nog vragen dan kan je ons bellen of mailen, wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste feeder molen die past bij jouw specifieke wensen.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp