Dobbers & Tuigen

Dobbers voor het vissen op witvis heb je in verschillende soorten en maten onderverdeeld in verschillende categorieën. Hengelsportzaak viskick biedt een ruim assortiment aan witvis dobber aan voor de witvisser voor aantrekkelijke prijzen.

Er zijn 36 producten.

Item 1-24 van 36 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 36 in totaal item(s)

Vis dobber kopen  

Een dobber, ook wel bekend als een vloat, is een drijvend apparaat dat aan de vislijn is bevestigd. Het doel van de dobber is om aan te geven wanneer een vis aan het aas heeft geaasd. Wanneer een vis aanbijt, zal de dobber onder water duiken of op een andere manier reageren, wat een signaal is voor de visser om de lijn aan te trekken en de vis binnen te halen.

Er zijn verschillende soorten dobbers, elk ontworpen voor specifieke visomstandigheden en voorkeuren van de visser. Voor witvissen worden dobbers meestal gekozen op basis van hun drijfvermogen, zichtbaarheid en stabiliteit. Langwerpige dobbers zijn bijvoorbeeld geschikt voor stromend water, terwijl bolvormige dobbers beter zijn voor kalmer water. Daarnaast zijn er dobbers met verschillende gewichten en kleuren, zodat vissers kunnen aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden en watertypes.

Vistuigje en tuigplankjes

Naast de dobber omvat het tuigje de rest van de vislijn, inclusief haken, loodjes en eventuele extra's zoals stoppers of haaklijnen. Het tuigje moet zorgvuldig worden samengesteld om effectief te zijn. De grootte van de haak, de hoeveelheid lood en de afstand tussen de dobber en het aas zijn allemaal belangrijke overwegingen, afhankelijk van factoren zoals de diepte van het water, de stroming en het gedrag van de vissoorten die worden gezocht.

Witvissers passen vaak hun tuigjes aan op basis van de specifieke omstandigheden van hun visplek en de reacties van de vissen. Experimenten met verschillende aassoorten, haakmaten en gewichten kunnen leiden tot betere vangsten. Daarom is het begrijpen en beheersen van de kunst van het maken van tuigjes een cruciale vaardigheid voor succesvolle witvissers.

Al met al zijn dobbers en tuigjes niet alleen praktische gereedschappen voor het vangen van vis, maar ook een bron van plezier en uitdaging voor vissers over de hele wereld. Het zorgvuldig afstemmen van dobbers en tuigjes op de omgeving en het gedrag van de vis vergroot niet alleen de kans op een goede vangst, maar verhoogt ook de voldoening van deze eeuwenoude en geliefde vissport.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp