Karpermolen

Een karpermolen is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van elke karpervisser. Een karpermolen is een speciaal type molen dat wordt gebruikt bij het karpervissen. Deze molens zijn speciaal ontworpen voor het vangen van karpers en bieden de mogelijkheid om de vis effectief te vangen. Of je nu een beginnende of ervaren visser bent, een goede karpermolen is een belangrijk onderdeel van jouw uitrusting.

Er zijn 29 producten.

Item 1-24 van 29 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-24 van 29 in totaal item(s)

Karpermolen kopen

Als jij van plan bent om een karpermolen te kopen dan is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat jij de juiste molen koopt. Bij het aanschaffen van een karpermolen is het belangrijk dat deze aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Hieronder vind je een paar aspecten die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een karpermolen.

  1. Jouw voorkeur: Bij het aanschaffen van een karpermolen is het belangrijk dat jij zelf al weet wat jij wilt. Er zijn verschillende soorten karpermolens met elk zijn eigen eigenschappen, daarom is het verstandig dat je voor het aanschaffen goed overweegt wat jouw eisen zijn.
  2. Slip: Een goede slip is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een karpermolen. Een goede slip zorgt voor de mogelijkheid om de weerstand van de vis aan te passen tijdens het binnen halen en voorkomt daarnaast dat de lijn breekt.
  3. Kogellagers: De kogellagers zorgen ervoor dat jouw karpermolen soepel loopt, hoe meer lagers hoe soepeler de molen loopt.
  4. Lijnmanagement: Lijnmanagement is erg belangrijk tijdens het karpervissen. Het is daarom belangrijk dat een karpermolen beschikt over een goede lijnclip om de lijn op zijn plek te houden en voldoende spoeldraad met een goede lijnafgifte dat er voor zorgt dat de lijn niet in de war raakt tijdens het werpen.
  5. Gewicht: Een lange tijd achter elkaar vissen kan vermoeiend en zwaar zijn, kies daarom een karpermolen die niet te zwaar is zodat je de hengel een lange tijd kan vasthouden. Hier kun je ook onze Rodpods voor gebruiken.

Karpermolen vrijloop

Bij statisch vissen op karper wordt meestal een vrijloopmolen of baitrunner gebruikt. Deze molens beschikken over een dubbele slip, zo hebben ze een vrijloopsysteem dat speciaal ontwikkeld is voor het statisch vissen op karper en hebben tevens een tweede slip waar je de vis mee kunt drillen. Na het inwerpen of uitvaren van je lijn leg je jouw karperhengels op een rodpod of banksticks. Dan zet je de molen op zijn vrijloopstand, zo kan de lijn bij een aanbeet vrij van de spoel lopen zonder weerstand. Zodra je aanslaat schiet de vrijloop stand eraf en gaat de gewone slip zijn werk doen.

Karpermolens bij VisKick

Bij VisKick heb je een ruime keuze uit ons ruime assortiment van karpermolens. Ons assortiment bestaat uit vrijloopmolens, big pit molens, long cast molens, karpermolens met slip voorop en molens met slip achterop. Voor vragen over ons assortiment kan je ons bellen of mailen, wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste karpermolen.

Maak een afspraak in de showroom whatsapp